dinsdag 30 juli 2013

HET WITTE HUIS


Een van de lokaties die we in Flodder in Amerika nodig hadden, was het Witte Huis. Een simpel establishing shot van het exterieur, we hoefden niet naar binnen. 
Onze Amerikaanse line-producer, Richard Coll, had toestemming geregeld dat we vanaf de weg die langs het Witte Huis liep het shot mochten maken. 
Toen we op de draaidag zelf in Washington aankwamen bleek er een hoge schutting rond de tuin van het Witte Huis te zijn neergezet. Het Witte Huis zelf was nauwelijks meer zichtbaar. Gelukkig slaagde Richard erin toestemming te krijgen om binnen de hekken, vanaf het grasveld zelf, het shot te maken. Er mochten maar twee personen naar binnen.
Onder begeleiding van twee mannen van de secret service, die, met hun lange leren jassen en kleine ronde brilletjes op hun neus, zo leken te zijn weggelopen uit een Indiana Jones film, sjouwden Marc en ik de apparatuur het grasveld op en maakten het shot.
Volgens mij was het ook de laatste keer dat een filmploeg toestemming kreeg de tuin van het Witte Huis te betreden. De veiligheidsmaatregelen zijn sindsdien een stuk strenger geworden vanwege de toenemende vrees voor terroristische aanslagen, en ik heb nooit meer een shot gezien vanuit het standpunt dat wij hadden.

Hier sta ik samen met Marc Felperlaan op het grasveld achter het Witte Huis. De foto is genomen door een van Secret Service mannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten